Bemutatkozás

2020. május 5-én, a LogSol Csoport szabadbattyáni székhelyén került sor a „Szabadbattyán és Térsége Fejlődéséért” Stratégiai Szövetség Alapítói Okiratának hivatalos aláírási ceremóniájára.

A szövetség létrehozásának és működésének célja a térségi vállalkozások és társadalmi szervezetek, a térség fejlődésében érdekelt képzési- és kutató-fejlesztő intézmények egymás közötti, a versenyképesség és foglalkoztatás színvonalát emelő, valamint a helyi közösség jólétét célzó együttműködés formáinak kialakítása és fejlesztése.

Az okiratot a Simon Cégcsoport, a LogSol Csoport és a Fiatal Civil Kurázsi Egyesület alapítókként jegyzik. A „Szabadbattyán és Térsége Fejlődéséért” Stratégiai Szövetség ugyanakkor minden olyan szervezet felé nyitott, mely a későbbiekben, társult tagként hozzájárulni kíván kitűzött céljai eléréséhez, a térség fejlődéséhez.

Az okirat aláírására május 5-én került sor, ugyanakkor az alapítók együttműködése régebbre tekint vissza. Közös társadalmi felelősségvállalásukat jelzik adománygyűjtő- és adományozó akciók, közterületi felújítások, szabadidős egyesületek támogatása. A térségi vállalkozói környezet élénkítése terén sor került közös üzletember-találkozók szervezésére, a vállalatok működésébe betekintést nyújtó, nyílt üzemlátogatásokra.

A szövetség létrejöttének szükségességét az alapítók a jelenlegi válsághelyzetben látták meg igazán , a közelmúltban közös erővel Szabadbattyán 65 év feletti lakosainak a háztartásába a védekezéshez szükséges maszkot juttattak el. Ezen túlmenően nagyszabású adománygyűjtési akciót kezdeményeztek, melynek célja a vészhelyzet „áldozatainak”, azaz azoknak a családoknak a hathatós támogatása, melyekben egészségügyi probléma vagy állásvesztés okán nehéz helyzet alakul ki.

A szövetség közeli jövőbeni tervei között szerepel az együttműködés belső információáramlását és ismertségét támogató honlap kialakítása; új, piacképes termékek, szolgáltatások vállalati együttműködésen alapuló kialakítása; az itt élő közösség életét támogató, jólétét, hagyományainak megőrzését segítő rendezvények és egyéb akciók megvalósítása.

A dokumentumot a LogSol csoport nevében Varga Zsolt stratégiai igazgató írta alá. A 2001-ben, kizárólagos magyar tulajdonosi körrel alakult, szabadbattyáni központú cégcsoport fő működési területe az elektromos energia szolgáltatása, mely a mindennapokban magas műszaki színvonalú szünetmentes tápegységek és aggregátorok, gázmotorok vevői igényekhez igazodó gyártását; a kapcsolódó távfelügyelet és szerviz biztosítását; valamint az üzemeltetői környezet kialakításában való közreműködést és az üzemeltető szakembereinek képzését jelenti. A mintegy 2,5 hektáros iparterületen elkészült, egyedi tervezésű berendezéseket nemcsak Magyarországon, hanem Szlovákiában, Szlovéniában, Oroszországban, - vagy akár olyan egzotikus országokban is, mint Vietnám vagy Indonézia - is ismerik és használják. A térségi munkatársakat foglalkoztató vállalat kiemelt projektekben vesz részt az energiaszolgáltatásban érintett állami vállalatokkal, egyúttal hangsúlyt fektet a térség gazdasági-társadalmi szereplőivel – vállalkozásokkal, nonprofit szervezetekkel, egyesületekkel - való együttműködésre, piaci alapú, illetve társadalmi akciókban való részvétellel egyaránt hozzájárulva Szabadbattyán és térsége gazdasági környezetének versenyképességéhez, társadalmi jólétéhez. A koronavírus okozta, nehéz helyzetben is elmondható, hogy a cégcsoportnál a vevők kiszolgálása folyamatos, a megfelelő óvintézkedésekre figyelmet fordítva zajlik a termelés a LogSol Kft. szabadbattyáni központjában.

A dokumentumot a Simon Plastics Kft. nevében Simon Péter Gyárigazgató írta alá. A cég 1985-ben alakult egyszemélyes vállalkozásként, mely azóta folyamatos fejlődés és fejlesztések révén közel 400 fővel dolgozik. A vállalkozás az elmúlt több mint 30 év alatt fejlődött a legmagasabb felkészültséget és technológiát megkövetelő autóipari beszállítói szintre, mégis sikerekkel őrizték meg a családias hangulatot. Folyamatos fejlődésükhöz elengedhetetlen a megfelelő szakember utánpótlás. Fő tevékenységük az egyéb műanyag termékek gyártása, közel 100 db műanyag fröccsöntő géppel rendelkeznek, melyekkel autóipari kábelkorbács csatlakozók mellett, audió technikai alkatrészeket állítanak elő. A Simon cégcsoport mára Magyarországon a Közép-Dunántúli régió egyik legjelentősebb műanyagalkatrész gyártójává vált. Növekedésüket következetes csapatmunkával az ügyfelek igényeiknek magasszintű kiszolgálásával, folyamatos innovációval, a termékeik hozzáadott értékének állandó növelésével és magas minőségével érik el. Az elmúlt 3 évben az alábbi díjakat érték el: Év Gyára 2017, és 2018, valamint a legjobb beszállítói kapcsolatokért járó díj. Genius Locy díj (tehetségek támogatásáért), VOSZ Fejér megyei Év Vállalkozója díj 2017, FMKIK fiatal vállalkozója díj (Simon Péter – Simon Zulejka) Üzleti Etikai Díj 2018 Az Év Felelős Foglalkoztatója 2018. 2020 Nemzeti Befektetési Ügynökség, Év Beszállítója díj.

A Fiatal Civil Kurázsi Egyesület immáron 15 éve alakult. Az alapítók 2005-ben a közösség fejlesztését tűzték ki zászlajukra, ezt pedig elsődlegesen a fiatalság fejlesztésén keresztül látták megvalósíthatónak. Az alapítás óta foglalkoznak oktatási és nevelési programokkal, az elmúlt évben is több, mint 280 előadást tartottak iskolákban és több, mint 6000 fiatalhoz értek el szavaik. Tapasztalataik alapján igény mutatkozik a fiatalságban a hiteles minták megismerésére, ezért kezdtek el együttműködni sikeres vállalkozókkal és vállalkozásokkal, akiket a fiatalokhoz rendezvényeken és képzéseken keresztül közel tudtak hozni és ezzel a valódi érték fogalmát a valós életben megmutatni. Jelen együttműködésben való részvétel azért is fontos szervezetüknek, mert egyedülálló módon és megközelítéssel van lehetőségük két kiemelkedő forprofit piaci szereplővel közösen dolgozni egy olyan közösségépítő programon ahol az ember az érték és az a szemlélet, hogy a hosszantartó jólét állapota csak az egyének szoros együttműködése által érhető el. Az együttműködés alapvető összetartója az lehet, hogy az alapítók mindannyian a munkában hisznek, ki-ki a maga területén igyekszik a képességei legjavát adni és befektetni a megálmodott jövőbe. Az egyesület részéről Pletser Ádám, az egyesület elnöke volt az aláíró, aki végzettsége szerint egészségtan-tanár, korábban sikeres sportoló, több kiemelkedő jótékonysági projekt megálmodója és aktív megvalósítója volt és folyamatosan dolgozik az önkéntesség népszerűsítésén, ennek eredményességét megannyi korábbi és jelenleg is sikeresen futó program jelzi.

Az Alapítók különösen fontosnak tartják hangsúlyozni a Nemzet érdekeihez igazodó, érdemi, térségi összefogás szerepét jelen, pandémia okozta válsághelyzetben, hozzájárulva ehhez a mikrotérség, kiterjesztve a régió és Hazánk gazdaságának és társadalmának fenntartható fejlődéséhez.