Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

Az FMKIK kiemelkedő díjat adományozott 9 gazdasági szereplő számára

A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a 2020. március 19-re összehívott küldöttgyűlését a járványügyi veszélyhelyzet miatt elhalasztotta.

Ismételten 2020. június 30. napjára tűzte ki a küldöttgyűlés időpontját.

A Gazdaság Házában megtartott kamarai küldöttgyűlés ünnepi részében 7 díjat adományozott az FMKIK vezetése példaértékű tevékenységet végző vállalkozóknak, ill. a gazdaság védelmében közreműködő Fejér Megyei Rendőrkapitányság állományában levő rendőr hadnagynak.

A küldöttgyűlés díszvendége, Dr. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes közreműködött a kamarai díjak átadásában.


A díjazottak az alábbiak:

1. Az „Életműdíj”-at postumus Jüllich Ádámnak, a Jüllich Glas Holding Zrt. elnökének, alapítójának adományozták.
„Életműdíj”-at kapott Simon István, a Simon Plastics Kft. ügyvezetője (Kőszárhegy) és Minárovits János, Albacomp RI Kft ügyvezetője (Székesfehérvár).

2. A „Fiatal Vállalkozói Díj”-at László Zoltán, a Lászlóvill Kft. ügyvezetője érdemelte ki.

3. Az „Innovációs Díj”-at a Karsai Holding Zrt-nek adományozta az FMKIK.

4. „Kamarai munkáért díj” - elismerő oklevélben részesült Fülöp Ilona, egyéni vállalkozó.

5. Az „Iparos Mester Vállalkozói Díj”-at Ertl Ferencné, móri mesterfodrász kapta.

6. „Fejér megye gazdasága védelméért díj”-ban Ruff Dorina rendőr hadnagy, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság, Móri Rendőrkapitányság, Bűnügyi Osztály nyomozótisztje részesült.

7. A „Kiss József Építőipari Nívódíjat”-at Puska Józsefnek, az Eudeal Plusz Kft. ügyvezetőjének adományozta az FMKIK.

Csoportkép

Díjazott: Simon István, ügyvezető, Simon Plastics Kft. (Kőszárhegy)

A mára cégcsoporttá gyarapodó vállalatot Simon István alapította 1985-ben, egyszemélyes vállalkozásként, amely azóta is 100% magyar tulajdonban van. A vállalkozás az elmúlt évtizedek alatt az ország % meghatározó, legmagasabb felkészültségű és technológiát megkövetelő műanyagipari gyártójává növekedett, megőrizve mindeközben a családias jelleget. Simon István nevével fémjelzett, jelentős részben autóipari partnerek számára beszállító vállalkozás ez év elejétől Simon Plastics Kft. néven folytatja tevékenységét.

A Simon Cégcsoport közel 400 kollégával dolgozik. Talán épp a vevői igények proaktív kielégítése az a tényező, amely miatt a vállalat az autóipar nehézségei ellenére is stabil növekedési pályán áll. A vállalkozás aktívan részt vállal a szakember-képzésben, meghatározó szerepe van a Közép-dunántúli régióban a duális szakképzési forma bevezetésében.

Simon István főszereplője a cég történetének. Példamutatóan becsületes, rengeteg munkával, küzdelemmel teli életében mindig az emberségre építette a kapcsolatait. Az ügyvezetés és valamennyi munkatársa elkötelezett a minőségi munkavégzés mellett a környezetvédelem, a környezetszennyezés megelőzése, a környezetterhelés minimalizálása, valamint a környezeti teljesítmény folyamatos javítása iránt. Társadalmi felelősségvállalásuk Kőszárhegy, Polgárdi, Szabadbattyán jólétének, a közösségek építésének felvállalása és a környezetvédelmi szempontok mentén szerveződik.

Sikeres a cég a generációváltásban is, Simon István gyermekei átvették a cégcsoport irányítását, Simon Péter gyárigazgatói, míg Simon Zulejka pénzügyi vezetői feladatokat lát el.

Simon István a cég irányításában mindig emberként és etikus üzleti szereplőként viselkedett. Az etikus cég rendkívülisége az ösztönös tisztesség.

Facebook oldalon hír: IttFejér Megyei Hírlap

Társadalmi felelősségvállalás: szövetség Szabadbattyán térség fejlődéséért

A térség gazdasági életének két szereplője, valamint a civil szféra képviselője kedden a LogSol Csoport szabadbattyáni székhelyén írta alá a Szabadbattyán és Térsége Fejlődéséért Stratégiai Szövetség alapító okiratát.

Csoportkép

A szövetség létrehozásának és működésének célja a térségi vállalkozások és társadalmi szervezetek, a térség fejlődésében érdekelt képzési és kutatás-fejlesztő intézmények egymás közötti, a versenyképesség és a foglalkoztatás színvonalát emelő, a helyi közösség jólétét szem előtt tartó együttműködési formáinak kialakítása és fejlesztése. Az okiratot az alapítóként jegyző Simon Cégcsoport, LogSol Csoport és Fiatal Civil Kurázsi Egyesület nevében Simon Péter gyárigazgató, Varga Zsolt stratégiai igazgató és Pletser Ádám elnök írta alá. Az aláírás kedden történt, ugyanakkor az alapítók együttműködése régebbre tekint vissza. Közös társadalmi felelősségvállalásukat számos adománygyűjtő és adományozó akció és közterületi felújítás, valamint szabadidős egyesületek támogatása jelzi. A térségi vállalkozói környezet élénkítése terén szerveztek már közös üzletember-találkozót, a vállalatok működésébe betekintést nyújtó, nyílt üzemlátogatásokat.

A szövetség létrehozásának szükségességét az alapítók a jelenlegi válsághelyzetben látták meg igazán, a közelmúltban közös erővel Szabadbattyán 65 év feletti lakosainak háztartásába juttatták el a védekezéshez szükséges arcmaszkokat. Adománygyűjtést kezdeményeztek, melynek célja a vészhelyzet „áldozatainak”, azaz azoknak a családoknak a hathatós támogatása, melyekben egészségügyi probléma vagy állásvesztés okán nehéz helyzet alakult ki. A szövetség jövőbeni tervei között az együttműködés belső információáramlását és ismertségét támogató honlap kialakítása, új, piacképes termékek, szolgáltatások vállalati együttműködésen alapuló kifejlesztése, a térségben élő közösség életét támogató, jólétét, hagyományainak megőrzését segítő rendezvények, vállalkozói mentorprogram létrehozása és működtetése szerepel. A Szabadbattyán és Térsége Fejlődéséért Stratégiai Szövetség minden szervezet felé nyitott – hangzott el a sajtótájékoztatón.

V. Varga József

Fehérvár Médiacentrum

Híradó